BAND OF SPICE – BY THE CORNER OF TOMORROW

‘Band Of Spice’ is wat de naam zegt: de groep van ‘Spice’ alias Christian Sjöstrand, de voormalige gitarist van de Zweedse heavy metalformatie ‘Spiritual Beggars’ die sterk beïnvloed werd door de hardrock uit de jaren ’70 en die ook psychedelische elementen in hun muziek verwerkt. Momenteel is hij de frontman, zanger, gitarist en componist van ‘Kayser’, een andere Zweedse trash metal-groep uit Helsingborg die actief is sinds 2004 en drie full-cd’s op hun conto telt.

Het reeds in 2006 opgerichte soloproject ‘Band Of Spice’ telt naast ‘Spice’ nog twee andere leden met bassist Alexander Sekulovski en drummer Bob Ruben. Tot op heden werden er drie albums van deze groep uitgebracht: “Feel Like Coming Home” in 2010, “Economic Dancers” in 2015 en “Shadows Remain” in 2017. Daar komt nu een vierde album bij dat “By The Corner Of Tomorrow” heet en waarop het er van meetafaan opnieuw keihard aan toegaat met scheurende gitaarklanken en stevige bas- en drumbeats.

In negen nummers voert de groep ons gedurende 42 minuten doorheen de wereld van de stoner rock en heavy metal scène, inclusief het rauwe zangwerk dat deze muziekstijl typeert. Geopend wordt er met het nummer “The Fading Spot” waarvan u de lyrics video bij deze recensie wordt aangeboden. De eerste single uit het album is echter de titeltrack “By The Corner Of Tomorrow”, een rustigere rockballad die u op de eerste video kunt beluisteren.

Deze ‘Band Of Spice’ is op zijn best als alle remmen losgaan zoals in de nummers “Call Out Your Name”, “Midnight Blood” of “Cold Flames”, maar ook in de wat rustigere rockballads zoals de albumtitelsong, “Reglutina” of het afsluitende akoestische emo-nummer “Rewind The Wind” weten ze de fans van het muziekgenre te bekoren.

Of dit album uiteindelijk zal kunnen worden toegevoegd op het lijstje van de betere heavy metal en hard rockplaten aller tijden, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Wij luisterden alvast met evenveel plezier naar deze nieuwe plaat van ‘Band Of Spice’ als indertijd naar de albums “Paranoid” van ‘Black Sabbath’ uit 1970 of “The Number Of The Beast” van ‘Iron Maiden’ uit 1982. ‘Band Of Spice’ is behoorlijk pittig gekruid maar ook wel zeer smaakvol.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Scarlet Records
distr.: PIAS

video